چگونه امنیت خود را فضای مجازی افزایش بدهید؟ - ندای امروز
با توجه به نفوذ روز افزون اینترنت در زندگی مردم، یکی از مهمترین مسائلی که در فضای وب فارسی به آن بسیار کم پرداخته شده است، امنیت در فضای مجازی یا همان اینترنت است. امنیتی که میتواند عدم دقت به آن با نتایج بسیار هولناکی همراه باشد. به همین دلیل دیدم بد نیست که در مطلبی کوتاه، مهمترین نکاتی که میتوانند امنیت شما را در فضای وب تضمین کنند را بنویسم. اما قبل از شروع به این نکته اشاره میکنم که این...
با توجه به نفوذ روز افزون اینترنت در زندگی مردم، یکی از مهمترین مسائلی که در فضای وب فارسی به آن بسیار کم پرداخته شده است، امنیت در فضای مجازی یا همان اینترنت است. امنیتی که میتواند عدم دقت به آن با نتایج بسیار هولناکی همراه باشد. به همین دلیل دیدم بد نیست که در مطلبی کوتاه، مهمترین نکاتی که میتوانند امنیت شما را در فضای وب تضمین کنند را بنویسم. اما قبل از شروع به این نکته اشاره میکنم که این مطلب به هیچ عنوان تضمینی صددرصد برای امن بودن وبگردی شما در فضای وب نیست.
به طور کلی با توجه به نظراتی که از سوی برخی کاربران دریافت کردهام، تمرکز این مطلب برای روی امنیت در ایمیل، وبلاگنویسی، فرندفید، توییتر، فیسبوک و فیلترشکنها و ویپیانها (VPN) است.
امنیت در ایمیل
بهترین و امنترین سرویس رایگان ارئهدهندهی ایمیل، جیمیل است و علت آن نیز استفاده از پروتکل امن SSL است که در به صورت یک S در آدرس جیمیل ظاهر میشود: httpS://gmail.com. این ویژگی جیمیل باعث میشود که کلیهی اطلاعات ارسالی از طریق جیمیل تا زمانی که به مقصد برسد کدگذاری شود و این بدان معناست که تا زمانی که ایمیل شما به مقصد نرسد امکان خواندن آن ایمیل وجود ندارد.
علاوه بر آن باید نسبت به پروتکلهای قلابی SSL هوشیار باشید. در برخی موارد زمانی که شما میخواهید وارد حساب جیمیل خود شوید، با پیام اخطاری مواجه میشود که در آن از نامعتبر بودن SSL استفاده شده برای وارد شدن به حساب جیمیلتان خبر میدهد. در این مواقع باید از وارد شدن به حساب جیمیل خود خودداری کنید چون ممکن است که نام کاربری و پسورد ورودتان را به دیگران تقدیم کنید!
برای دیدن تصویر بزرگتر برای روی عکس کلیک کنید
و در نهایت دو مورد دیگر را هم نباید در مورد حساب ایمیل خود فراموش کنید:
۱- از رمز عبور متفاوت برای حسابهای مختلف خود استفاده کنید و برای ایمیل خود نیز رمز عبوری را انتخاب کنید که شامل حروف کوچک، بزرگ، علامت و عدد باشد. در ضمن بهتر است که تعداد حرفهای رمز عبور شما حداقل ۹ حرف و شامل عدد و علامت باشد. در این حالت یک هکر باید ۴۴۵۳۰ سال زمان بگذارد تا رمز عبور شما را کشف کند!
۲- برای اینکه آیپی (IP) شما توسط دریافتکنندهی ایمیل قابل تشخیص نباشد، پیشنهاد میشود که از وبسایت جیمیل برای ارسال ایمیل استفاده کنید. در صورتی که برای ارسال ایمیل از برنامههایی مانند Outlook استفاده کنید، IP شما برای گیرنده قابل نمایش است.
امنیت در وبلاگنویسی
از قدیم گفتهاند که نباید چرخ را از ابتدا اختراع کرد. به همین دلیل برای اینکه امنیت خود را در وبلاگنویسی بالا ببرید، به شما پیشنهاد میکنم که این مطلب را بخوانید. در این مطلب با روش وبلاگنویسی به صورت ناشناس تا جایی که شناسایی شما غیرممکن میشود، آشنا میشوید.
امنیت در فرندفید
یکی از شبکههای اجتماعی محبوب در بین کاربران ایرانی، فرندفید است. در این وبسایت کاربر میتواند کلیهی فعالیتهای آنلاین خود را در یک مکان نمایش بدهد، به همین دلیل میتوان گفت که این شبکههای اجتماعی یکی از اهداف مناسب برای رصد کاربران است. بر همین اساس میتوان این نکات را به کاربران این شبکهی اجتماعی یادآوری کرد:
۱- تا جایی که امکان دارد با مشخصات واقعی خود در این شبکهی اجتماعی فعالیت نکنید. علاوه بر آن اگر از مشخصات مستعار استفاده میکنید و در مکان دیگری با مشخصات واقعی فعالیت میکنید، توجه داشته باشید که ادبیات خود در این دو محیط را از یکدیگر تمیز بدهید. این بدان معناست که با یک ساختار ادبی و یا تکه کلامهای مشخص در هر دو مکان فعالیت نکنید.
۲- برای ورود به این شبکهی اجتماعی از صفحهی ورود رمزگذاری شدهی فرندفید استفاده کنید. این صفحه همان صفحهی ورود معمولی فرندفید است با این تفاوت که از گواهی SSL استفاده میکند.
۳- با توجه به فیلتر بودن این شبکهی اجتماعی ایران، به هیچ عنوان بدون فیلترشکن و یا VPN امن وارد این سایت نشوید. این نکته زمانی اهمیت پیدا میکند که فیلترینگ این وبسایت و سایتهای مشابه برای چند ساعت برداشته میشوند.
۴- حساب خود را خصوصی کنید و تنها افرادی که میشناسید را به عنوان دوست خود قبول کنید. اگر هم میخواهید حساب شما به صورت عمومی باشد، به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی هیچگونه مشخصات شخصی از خود منتشر نکنید و یا به دوستان خود در فرندفید ندهید. حتی اگر این دوست شما صمیمیترین دوست شما در دنیای واقعی باشد.
امنیت در توییتر
توییتر یکی دیگر از شبکههای اجتماعی است که در میان کاربران ایرانی بسیار محبوب است. برای آنکه امنیت خود را در این شبکهی اجتماعی بالا ببرید، در اولین گام امکان مکانیابی توییتر را غیرفعال کنید تا در هنگام توییت کردن، مکان توییت شما به نمایش گذاشته نشود. برای بررسی غیر فعال بود این امکان توییتر دقت کنید که در زیر جعبهای که توییت خود را در آن تایپ میکنید، واژهی Add you location دید شود. این بدان معناست که توییتر مکان شما را همراه با توییت شما منتشر نمیکند.
علاوه بر این شما میتوانید حساب توییتر خود را خصوصی کنید و تنها به افرادی که اعتماد دارید اجازه بدهید که توییتهای شما را بخوانند. برای این کار به قسمت Setting خود حساب خود بروید و برگهی Account را انتخاب کرده و گزینهی Protect my tweets را چک بزنید.
در نهایت اگر میخواهید که به صورت امن وارد توییتر شوید و از آن استفاده کنید، میتوانید از آدرس توییتر که دارای گواهی امنیتی SSL است استفاده کنید. برای اینکار تنها کافی است که در آخر http یک حرف S اضافه کنید (httpS).
امنیت در فیسبوک
در مورد امنیت در فیسبوک مطالب زیادی نوشته شده است، اما دو مطلب بسیار خوب در این مورد را میتوانید در اینجا و اینجا بخوانید. این دو مطلب تا حدود بسیار زیادی نیازهای امنیتی شما در فیسبوک برطرف میکنند.
امنیت در فیلترشکنها و VPNها
یکی از حساسترین و مهمترین بخش در امنیت هر کاربر استفاده از فیلترشکنها و VPNها برای دور زدن فیلترینگ است. این اهمیت زمانی خودش را نشان میدهد که بدانید که ارائه دهندهی فیلترشکن و VPN میتواند کلیهی اطلاعات رد و بدل شده توسط رایانهی شما را مشاهده و رهگیری کند! به همین دلیل همواره باید از فیلترشکن و VPNای استفاده کنید که به آن اعتماد دارید. ابزارهایی مانند اولتراسرف، فریگیت و تُر از مورد اعتمادترین ابزارها در این زمینه هستند. در مورد VPN نیز به شما توصیه میشود که آن را از فردی که میشناسید تهیه کنید.
علاوه بر آن به طور کلی دو نوع VPN وجود دارد: PPTP و L2TP. از این دو، نوع دوم یعنی L2TP برای استفاده بر نوع اول ارجح است چون رد و بدل شدن دادهها را رمزگذاری میکند. هر چند که PPTP هم این قابلیت را دارد اما زمانی که امنیت برای شما در درجهی اول قرار دارد، استفاده از ویپیان L2TP توصیه میشود. برای اطلاعات بیشتر در مورد تفاوتهای این دو نوع میتوانید این مطلب را بخوانید.
سخن نهایی
تمام نکاتی که در بالا گفته شد، همانگونه که در ابتدای این مطلب نیز به آن اشاره شد، تضمین کنندهی صددرصد امنیت شما نیست، بلکه خطرات احتمالی را کاهش میدهد. این بدان معناست که شما به کمک این نکات ساده، احتیاط که شرط عقل است را رعایت میکنید تا از دردسرهای احتمالیای که در فضای آنلاین ممکن است با آن مواجه شوید را کاهش بدهید.
در نهایت باید گفت که تاکنون به شخصه موردی را سراغ ندارم که از طریق راه دور و هک کردن حسابهایی مانند جیمیل یا فیسبوک به دردسر افتاده باشد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر